pondělí 14. července 2008

RIO DE JANEIRO, Cabo Frio, Petropolis, Paraty

Ve dnech od 5. července 2008 do 9. července 2008 jsme byli za poznáním ve městě měst Riu de Janeiru (riodižanejro) - dále pak v Cabo Frío, Petropolis, Paraty.
Začala bych asi takto : V zájezdu, ve kterém jsme byli se rozpoutala diskuze, které město je nejkrásnější na světě Praha nebo Rio. A pozor, tuto diskuzi začala jedna mladá Italka, která tvrdila, že Praha je nejkrásnější město na světě. Rozhodně nevím, které město je nejkrásnější, ale Rio de Janeiro je město, které na nás zapůsobilo úžasně. Je nádherné, plné napětí, magické, skrývající tajemství...Moc se nám líbilo.
Mohla bych psát o tom, co vám Brazilci (Paulistanos většinou) řeknou, když se svěříte, že jedete do Ria. Klepají si na čelo a hovoří o bláznovství. Rio de Janeiro má opravdu velkou kriminalitu a favely jsou prostě všude. My jsme toto věděli, a tak jsme si řekli, že pojedeme s cestovkou. Zaplatili jsme o dost více, to je jasné. Rozhodně nelitujeme, protože ubytování na Copacabaně bylo jedinečné a budeme dlouho vzpomínat na večery na terase, když jsme se dívali na Krista z Corcovada a na Cukrovou homoli.
Rádi bychom se do Ria vrátili a poznali více z tohoto města.
Zde vám dávám odkaz na geniální píseň Elzy Soares - žena z rijské favely se vypracovala na jednu z nejlepších brazilských zpěvaček.Poslechněte si!!!
http://www.youtube.com/watch?v=_nTJ4OzcqDg
Další dny zájezdu jsme strávili v letovisku Cabo Frío - pláže, krásné moře, jemňounký písek, solné plantáže...
Další den byl v městě Petropolis, město, kde měl své sídlo brazilský císař Don Pedro II. (19. století). Město je dost evropské. Don Pedro II. byl Portugalec a hlavně ve městě Petropolis je silná imigrace Němců. Takže to občas vypadalo jako ve Vídni, Bavorsku,...
Poslední den, při zpáteční cestě domů, jsme se zastavili v přímořském městečku Paraty. Z tohoto malého přístavu se odváželo zlato z Brazílie do Evropy. Dnes je to turistické místo díky svým krásným plážím.
Paraty
Ulice Paraty
Ulice Paraty
Paraty
Paraty
Petropolis - hotel s casinem
Před katedrálou v Petropolis
Petropolis
Petropolis - místní vilky v centru města
Petropolis - letní sídlo prezidenta Brazílie

Cabo Frío
Cabo Frío
Rio de Janeiro - Kristus Spasitel na Corcovadu
Corcovado
Noční pohled na Corcovado
Noční Kristus
Noční Kristus
Kristus - detail

Nedělní Corcovado
Corcovado
Ranní Corcovado

Pláž Copacabana
Pão de Azuçar - Cukrová homole
Pohled na záliv
Cukrová homole
Lodě, pohled z Copacabany
Pohled na Rio z Corcovada
Maracaná, největší fotbalový stadion na světě (200 000 lidí)

Favela rostoucí stále nahoru...

Pohled z Corcovada na Cukrovou homoli

Ipanema, pláž vedle Copacabany

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Nádhera!!! Nemám slov!!!! Už se těším, až mi povyprávíš :-))) R+kluci