čtvrtek 14. srpna 2008

Ceará - Fortaleza

Ve dnech 20.7.2008 až 25.7. 2008 jsme navštívli severovýchod, stát Ceará. Ubytovali jsme se ve městě Fortaleza a odtud jsme vyjížděli na různé pláže - to je totiž hlavní atrakcí při pobřeží Fortalezy.
Ivánek mi s komentáři pomáhal...Pohled na turistické město Fortaleza, také hlavní město státu Ceará. Tady se mohou potkat turisté z celého světa. Bylo nám řečeno, a také jsme si toho všimli, že se zde dost praktikuje sexuální turistika.
Tři odpoledne na městských plážích Fortalezy: ani noha!!!Prý je voda špinavá. I když hotely jsou tady přímo u moře, turisté se jezdí koupat minimálně 80km odtud. Tak se to tady oživí až po 18h, když padá noc.
Pohled na pobřeží v okolí Fortalezy.
Písek z pláží pokračuje až několik kilometrů od pobřeží. Skutečně některé časti státu Ceará vypadají takhle: polopousť. I když není to skutečně tak daleko od rovníku, počasí je tady strašně suché, všude jsou vesnice bez vody. To se jmenuje "sertão", velká část severovýchodu, nejchudší část Brazilie: sucho, chudoba a emigrace.
I když na jihu Brazilie může dokonce sněžit, sníh tady na severovýchodě je nepřestavitelná věc. Tak místo snowboardu tu majío oblíbený sport "ski-bunda", překládáno, "ski-zadek". Na to je potřeba pouze takové prkno a kopec písku.
Sjezd na ski bundě.
Jediná možnost se tady doprovadit po plážích je buggy. Cesta po plážích je dobrodružství, které stojí to za to.
Na pobřeží v okolí Fortalezy jsou také pláže z několika barevných písků.
Mnohobarevné písky...
Praia de Cumbuco. Typickou loďkou jsou jangady. Za nemalý poplatek se můžete i povozit na koníčkovi....
Snímek se zeleným kokosem, nejlevnější a nejchutnější nápoj, který se tu dá pít.
Kokosovou vodu prostě milujeme....
Takto roste oříšek kešu. Co plod, to jeden oříšek...proto jsou tak drahé.
Divadlo ve Fortaleze.
Jangada a já...
Místní občan opravuje svou bárku, aby zase vyjel zítra na lov...
Kokosové vody není nikdy, ale nikdy dost...

Žádné komentáře: