sobota 13. září 2008

Kynuté jahodové knedlíky

Pro tentokrát jsem si dala opravdu laťku vysoko...Rozhodla jsem se udělat "II. seminář české kuchyně" - tentokrát : Kynuté jahodové knedlíky. Přiznejme si, že je to odvaha vařit pro 25 lidí, když jsem ovocné knedlíky nikdy nedělala. V každém případě jsem do toho šla s filozofií, že na tom snad nic nebude... No a závěr je, že bych to asi neopakovala hned příští týden, ale povedlo se. Knedlíky se povely a lidi měli boule za ušima, jak jim chutnalo!!! Nezbyl jediný knedlík. Studenti si nesli i domů pro manžele, manželky...Bylo to docela makačka udělat ze 4 kg mouky těsto a pak asi 150 knedlíků. Samozřejmě, že jsem to nedělala sama. Studenti pomáhali..., tak chtěli se to naučit.
Učíme se zadělávat těsto.Míchám těsto...Zpracovávám těsto...Pěkně knedlíček po knedlíčku...
Jsem v akci!!! Matláme knedlíky...
Je to společenská událost.
Pěkně knedlík uzavřít, ať tam není žádná skulinka... Patlejte, patlejte...patláme, patláme...
Těsto nemůže být ani moc tenké, ani moc silné...
Už se vaří voda....
Šup do vody...na 10 minut.
Už se to vaří!!!Hlídejte čas!!!Strouháme perník...Ukázkový talíř : knedlíky, cukr se skořicí, strouhaný perník, máslo, plnotučný jogur - kysanou smetanu tu nemají.Fiquem à vontade! Jezte, co hrdlo ráčí!Už si neseme talíře ke stolu! Mňňňňammmmmmmmm!!!
Mmmmmmhhhhhhhh!!!Dobrota!!!
Mmmmhhhhh! Mňam!
Náš výtvor!
Co jsem si navařila, to si také sním!!!!!:DDD

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Petro, dnes jsem náhodou našla Váš blog, a tak si ho tady pročítám, ačkoli bych měla dělat něco úplně jiného. :)

Taky žiji v Brazílii a ovocné knedlíky dělám jen tvarohové (tedy ricotové). Z poslední návštěvy České republiky jsem si přivezla krupičku, takže v dohledné době zkusím i bramborové. Na kynuté jsem si zatím netroufla, ale teď jste mě na ně naladila. Nepamatujete si recept? Vím, že na internetu jsou jich spousty, ale nejsem si jistá, že se to dá zrealizovat s hladkou moukou. Díky!